Vademecum żywienia człowieka to wyjątkowa publikacja przedstawiająca w bardzo syntetyczny sposób podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka.
Większość treści jest ujęta w formie tabel i rycin, co ułatwia przyswajanie wiedzy. Książka ta została napisana z myślą o tych, którzy chcą szybko odnaleźć i usystematyzować niezbędne wiadomości.
Warto ją polecić uczniom szkół gastronomicznych (technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, technik technologii żywności, ale także kucharz i inne spokrewnione zawody), osobom przygotowującym się do olimpiad, np. Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych czy Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, jak też słuchaczom studiów wyższych medycznych i związanych z żywieniem.
Do nauki zawodu
Vademecum żywienia człowieka
Dostępność:Dostępny
EAN:9788364045455
ISBN:9788364045455
Autor:Marcin Jabłoński
Wydawnictwo:MEDYK
Rok wydania:Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Stan magazynowy:9