W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.
Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.
Dostępność:Dostępny
EAN:9788302157127
ISBN:9788302157127
Autor:Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Stan magazynowy:100