Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo WSiP
Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo WSiP
Dostępność:Dostępny
EAN:9788302135873
ISBN:9788302135873
Autor:Anna Kmiołek
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Stan magazynowy:100
Opis:
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych oraz zasad ich przechowywania. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.