Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1
Dostępność:Dostępny
EAN:9788302135880
ISBN:9788302135880
Autor:Anna Kmiołek
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Stan magazynowy:7
Opis:
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.