W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące każdą kartę pracy zmusza do oceny otrzymanego wyboru. Pojawiające się w podsumowaniach pytania rozwijają umiejętności kreatywnego i krytycznego myślenia. Publikacja pomaga nabrać biegłości w produkowaniu wyrobów cukierniczych, która jest niezbędna, aby zdać część praktyczną egzaminu.
Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Cukiernik
Pracownia produkcji cukierniczej. Kwal.T.4 WSiP
Pracownia produkcji cukierniczej. Kwal.T.4 WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302157424
ISBN:9788302157424
Autor:Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa